Дори и да поскъпне суровият петрол на световния пазар , цените на горивата

...
Дори и да поскъпне суровият петрол на световния пазар , цените на горивата
Коментари Харесай

Цените на горивата у нас няма да скочат шоково, прогнозира енергиен експерт

Дори и да нарастне суровият петрол на световния пазар, цените на горивата у нас няма да се усилят. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Ако цените продължат да вървят нагоре обаче е допустимо да има по-голямо повишаване. За да се види обаче дали цената на петрола върви нагоре или надолу, е належащо тренда да бъде непрекъснат и би трябвало да минат сред 7 и 10 дни, сподели Бенчев. Поскъпване от няколко стотинки е нещо напълно обикновено и нищо шоково няма да се случи.

Дори в по-дългосрочен проект на интернационалните пазари да се получи обстановка, в която търсенето е по-голямо от предлагането, тя няма да се отрази в нашата страна, безапелационен е специалистът. Докато рафинерията в Бургас работи, на пазара у нас няма да има дефицит на горива.

В интернационален проект е значимо да следим какво ще се случи в Китай – там стопанската система дълго време беше в локдаун, а в този момент стартира още веднъж да набира мощ. Търсенето на горива на пазарите в Китай и Индия, цените за барел биха могли да се усилят по-чувствително.

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР